Hier vind je een overzicht terug van al mijn lopende, afgeronde sociaal-artistieke en artistieke projecten.

Lien en Lara 2020 – …

Een artistieke samenwerking met kunstenaar Lien Anckaert.

Voor meer info, kun je terecht op de pagina ‘Lien en Lara’ in het hoofdmenu.

(Foto door: Josefien Ryckeboer)

BOEK – 2016

Voor mijn masterproject in 2016 aan LUCA, School of Arts in Gent, werkte ik een jaar samen met kunstenaar Arnaud Rogard. Samen maakten we droge naalden en leerde Arnaud mij werken met porselein.

De samenwerking met Arnaud was meteen ook mijn intrede in de sociaal-artistieke wereld. Over onze ervaringen en traject schreef ik het boek: Arnaud is een kunstenaar met het downsyndroom, Lara een kunstenaar met een knieprobleem. Het werd uitgegeven door vzw Wit.H, Kortrijk, in 2016.

(Foto’s door: Tom De Visscher)

De inleiding van mijn boek werd geschreven door Philippe Van Cauteren, directeur van het SMAK in Gent.

WolfeWolfe

Dit is een project van multi-instrumentalist Esher Coorevits (Jan Verstraeten, Noémie Wolfs, Momoyo en Galine) en auteur en muzikant Jonas Bruyneel (Momoyo, Vincent Coomans en auteur van Vijd en Voorbij Het Licht) WolfeWolfe genaamd. Met dit project wil het duo melancholische, Nederlandstalige pop/triphop (of zoals ze het zelf omschrijven: middernachttriphop) maken waarin poëzie en de bezwerende klarinet van Hadewych Van Den Eynde centraal staan.

Ik kreeg de eer om voor hun tweede single MNGN (mangaan) een linosnede te maken.

MNGN (mangaan) is een nummer over willen en kunnen vergeten. Het is een ode aan afscheid nemen en geduldig wachten.

De muziek kwam tot stand in het kader van een literatuurproject van het Letterhuis en schrijvershuis Het Lijsternest. Esther ging daarna aan de slag met de poëzie van Jonas om de tekst samen te stellen. Zodat de donkere muziek mooi wordt aangevuld met poëtische woorden.

Het is een uniek pareltje geworden waarin de muzikanten elkaar perfect aanvullen en zo één subliem geheel afleveren. De clip van Frederik van Melle die mij volgde terwijl ik een houtsnede maakte bij de tekst, past perfect bij dit wondermooie nummer.